Distributeri i proizvođači Venecijanskih dekorativnih materijala

Distributeri i proizvođači Venecijanskih dekorativnih materijala

Distributeri Venecijanskog dekorativnih materijala

Naša istorija

Maestro Giovanni Polistena

Stucco Italiano je osnovan krajem devedesetih godina od strane Maestra Gioanni Polistena.
Masetro Polistena radio je preko 40 godina kao majstor za italijanske stucco materijale. Njegova specijalnost je proizvodnja i nanoešnje Stucco Marmorino Veneziano, kao i drugih materijala na bazi kreča. Svoj posao započeo je u oblasti oko Venecije, kolevci italijanskog zanatstva i centru italijanske arhitekture. Ubrzo potom, nastavlja da radi i u inostranstvu sa Stucco Marmorino materijalima. Svoje znanje prenosi drugima, podučavajući ih majstorstvu nanošenja ovih materijala. Kao krajnji rezultat, zidovi postaju umetnička dela.

Krajem devedestih godina prošlog veka, odlučio je da spoji svoje veliko iskustvo sa iskustvom svojih prijatelja, izvodjača i proizvodjača krečnih materijala. Sa njegovom ogromnom energijom, pokrenut je Stucco Italiano.

Danas Stucco Italiano je među vrhunskim proizviđacima i distributerima dekorativnih maltera u Italiji.

Proizvođaci italijanskih dekorativnih materijala

Mi proizvodimo italijanske dekorativne materijale

Mi smo proizvođači i distributeri italijanskih venecijanskih maltera. Proizvodimo i prodajemo stalno razvijajuću liniju dekorativnih maltera na bazi kreča. Svi naši proizvodi imaju svoje korijene u dugogodišnjoj italijanskoj tradiciji obrade dekorativnih gradjevinskih površina. Nas katalog proizvoda kreće od prirodnih venecijanskih maltera do drevnih Travertino i Pastellone materijala.

Pored toga, proizvodimo i isporučujemo linije boja na bazi akrila sa visokom dekorativnom vrednošću.

Konačno, isporučujemo alate za nanošenje Marmorino materijala i dekorativne dodatke za naše maltere i boje.

Zadatak

Širenje autentičnog Marmorina

U početku, osnovni ciljevi Stucco Italiano bili su širenje stuko materijala i njegovih originalnih tehnika nanošenja. Sada, kada se upotreba venecijanskih stuko materijala proširila širom sveta, ovaj moderan trend upotrebe italijanskih stuko materijala podstakao je proizvodnju loših imitacija i pogrešnih postupaka nanošenja. Osnovni cilj kompanije Stucco Italiano je da obezbedi odgovarajući materijal i obuku stručnjaka, kao i da se polirani marmorino i drugi materijali nanose širom sveta, te budu prepoznati po svojoj lepoti.Naši proizvodi izrađeni su po tradicionalnim receptima i tehnikama, koje poštuju životnu sredinu i daju površini njenu autentičnu lepotu i dugotrajnost.

Imperativ kompanije je original i kvalitet.

Obuka

Obuka

Da bi se postigli trajni i lepi premazi, Marmorino Veneziano i slični malteri na bazi kreča, zahtevaju tačnu primenu. Iz tog razloga, obuka izvodjača je uvek bila najvažnija obaveza za članove Stucco Italiano.
Svoje znanje i veštine, članovi Stucco Italiano prenosili su na predavanjima u Scuola di Restauro iz Vicenze. Potvrda o kvalitetu rada dolazi sa desetogodišnjim ugovorom, sklopljenim sa Hamletovom školom Hillerød u Danskoj. Paralelno sa Hamletovom školom, predavanja se obavljaju i u školi Rann. U Velikoj Britaniji, obuka se obavlja u Goldtrovel trening centar u Engleskoj i Valles.
Ostali kursevi se redovno održavaju na našoj radionici u Italiji i Srbiji, kao i u predstavništvima naših najboljih klijenata i distributera širom sveta.

Posebnu pažnju obraćamo na savremene potrebe

Osnovni postulat kompanije jeste stvaranje kvalitetne završne obrade. Zbog potrebe da hitno odgovoramo na potrebe, koje nam dolaze od naših distributera iz najrazličitijih mesta na svetu, svoju proizvodnju neprestano proširujemo. Širenje palate proizvoda, uključuje raznovrsne završne obrade, koje u početku nisu bile u našem originalnom portfoliju proizvoda od kreča. Tokom godina razvili smo nove dekorativne materijale, na bazi akrilnih smola. Pored zidnih završnih obrada, dugo smo radili na razvijanju novih rešenja za obradu podova. Tako su nastali vrhunski materijali za kontinuirane i bešavne podove, u skladu sa venecijanskom tradicijom: Pastellone, Mamorino za podove.

Proizvedeno u Italiji

U kolevci italijanskog zanatstva

Stucco Italiano je sa sedištem u regiji Venecije, rodnom mestu italijanskog zanatstva i centru istorijske arhitekture. Svi naši proizvodi su proizvedeni u Italiji I Srbiji. Kontrolu proizvodnog puta u svim koracima kontrolišu posebno obučena lica, kako bi se osigurala stalnost kvaliteta.Visok nivo kvaliteta dobija se zahvaljujući najboljim sirovinama italijanskog porekla.

Kako da nas napronađete

Danas se Stucco Italiano nalazi u preko 20 zemalja širom sveta. Naši distributeri su stručni italijanski i venecijanski dobavljači maltera. Da li vas zanimaju naši venecijanski malteri i italijanske štukature? Možete da potražite ovaj spisak i pronađite distributera Stucco Italiano u vašoj blizini.

Stucco Italiano distributeri i aplikatori